Zingend met het veer heen en weer

                 

                        ZINGEND MET HET VEER HEEN EN WEER

 

Op donderdag 13 juli is het zover.
In overleg zijn Gemengde Zangvereniging  Arcen (GZA)  en de gemengd Zangvereniging  
Con Brio  uit  Broekhuizen/Broekhuizenvorst overeengekomen om ter afsluiting van het seizoen (vóór de zomerstop) gezamenlijk een soort van miniconcert te geven, waarbij de Maas en Ton Paulus Veerbedrijven als verbindende factor optreden.

Om 19:00 uur zal Con Brio vanaf Broekhuizen de overtocht over de Maas maken naar het proeflokaal van de Hertog Jan brouwerij.
Gedurende de overtocht zal het koor onder leiding en begeleiding van de dirigent Marcel Kuepers enkele vlotte Ierse liederen ten gehore brengen.
De beide groepen treffen elkaar in het proeflokaal, waar een eerste (al dan niet hernieuwde) kennismaking plaatsvindt onder het genot van een kopje koffie, en voorafgegaan door een welkomstwoord van de voorzitter van GZA. Daarna wordt door GZA onder leiding van de dirigente Cornelia Burgers een lied gezongen, gevolgd door een lied van Con Brio.
Om ongeveer 20:30 uur zullen beide koren gezamenlijk met het veer naar Broekhuizen varen, waarbij GZA een of meerdere stukken zal zingen.
Na aankomst op de veerstoep verplaatst het hele gezelschap zich ( hopelijk met veel luisteraars) naar het Maaspaviljoen vlakbij het veer.
Hierbij de noot, dat die avond alle overtochten van de beide koren door “Ton Paulus Veerbedrijven” worden gesponsord.
Bij goed weer worden op het terras door Con Brio en GZA elk 4 stukken gezongen, waarna als afsluiting nog 1 gezamenlijk stuk wordt uitgevoerd.
Ria, de partner van dirigent Marcel Kuepers, zal met haar mooie geschoolde sopraanstem ook nog 2 stukken zingen.
Bij slecht weer zal de uitvoering binnen, in de repetitieruimte van Con Brio worden voortgezet.
Na afloop is er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje, voorafgegaan door een korte toespraak van de voorzitter van Con Brio.
In september zullen de beide koren hun repetities wederom voortzetten.

Onze secretaris geeft verder uitleg bij tv Reindonk.
wil je het interview zien klik dan op deze link