Het was weer feest in t gasthoes

Zaterdag 10 november organiseerde ons koor voor de twaalfde keer de zangdag “Horst aan de Maas Zingt” in ’t Gasthoes in Horst.
Ook dit jaar was het weer een groot feest.


De deelnemers die de hele dag gerepeteerd hadden, hebben genoten. Van het samen zijn, samen eten, samen toewerken naar een mooie finale van het avondconcert. En van dat concert zelf. 

Con Brio opende de avond en mocht achteraf veel complimentjes incasseren. We hadden dan ook een mooi, gevarieerd repertoire. Bij onze medley van Ierse volksliedjes kwam het publiek helemaal in de stemming en klapte lustig mee.  

Ook onze gastkoren oogstten veel succes. De 50 leden van Zangvereniging Meriko uit Meterik stonden swingend op de bühne. En A Djambo uit Venray verraste met mooie wereldmuziek, waarbij vooral de Afrikaanse stukken opvielen.  

Bij het publiek ook burgemeester Kees van Rooij. Hij was onder de indruk van de prestatie van het Groot Gelegenheidskoor dat voor een spetterende finale zorgde. De deelnemers gingen dan ook helemaal los! Na een dag repeteren wilden ze eigenlijk meteen wel het podium op. Maar een finale is bedoeld als klapstuk van de avond en dat was het ook.  

Voor de burgemeester was het een verrassing dat tot slot “zijn” lied werd gezongen.  

“Hors aan de Maas” werd in 2010 geschreven ter gelegenheid van de toenmalige fusie. Op initiatief van Con Brio werd op een zonovergoten Pinksterdag een groot zangfestival gehouden met koren uit alle 16 dorpen van de gemeente Horst. “Koren in de Kern”speelde zich af – inderdaad – in de kern van Horst. Eveneens op ons initiatief is toen een "volkslied”voor Horst aan de Maas geschreven door Wim Hendrix en Ron van de Beuken.   

 “Hors aan de Maas” bleek ook nu weer een prachtige uitsmijter, die door het voltallige publiek uit volle borst werd meegezongen, de burgemeester voorop. Hij roemde na afloop de ongedwongen sfeer bij “Horst aan de Maas zingt”  

Dat vonden ook de deelnemers, ondanks stevig repeteren was het er de hele dag ontspannen en relaxed aan toegegaan. Dat is zeker te danken aan de werkgroep die deze zangdag organiseerde en aan alle leden van Con Brio die daarbij een handje toestaken en ook deelnamen aan het gelegenheidskoor.  

Mensen, bedankt allemaal. Het was mooi, het was leuk, het was fantastisch  

ANS VERMEULEN, voorzitter.