De stem van een koorlid Thea Gerats

Leden van gemengde zangvereniging Con Brio laten hun stem eens op andere wijze horen. Zij vertellen over hun verbondenheid met het koor en het plezier van het samen zingen.


De stem van
Thea Gerats, sopraan
31 jaar lid van Con Brio


Toen ik destijds in de MiniKoerier las dat er een gemengd zangkoor was opgericht ben ik meteen lid geworden. Sindsdien wil ik geen repetitie missen. De donderdag is mij heilig. Als mijn verjaardag op een donderdag valt, vraag ik de visite in de middag te komen, want ’s avonds moet ik zingen!
Zelfs op vakanties repeteer ik nog. Vroeger reisde ik vaak met mijn man, dan gingen de muziekstukken mee en geluidsbandjes waar ik de repetities op had opgenomen. Dat doe ik trouwens nog. Elke repetitie staat de recorder aan en thuis worden die bandjes zo ongeveer stuk gedraaid. Het is een perfecte manier om de melodieën rotsvast in je geheugen te krijgen.
Ik maak ook wel eens een kopietje voor leden die een repetitie gemist hebben. Vooral als we dan net met een nieuw stuk zijn begonnen is het lastig om bij te komen.
Sinds ons koor in het najaar “Horst aan de Maas zingt”organiseert, doe ik daar ook aan mee. De hele dag repeteren met het grote gelegenheidskoor, het samen eten tussendoor, het brengt allemaal veel gezelligheid met zich mee. Ik heb me al weer ingeschreven voor dit jaar.
Een aantal jaren ben ik lid geweest van het bestuur en dat deed ik met plezier. Het is heel leuk om te weten wat er achter de schermen speelt. Nu ben ik nog steeds actief lid van De “Lief en Leed”commissie. Dat zijn de mensen die in de gaten houden of er bij de leden van het koor iets speelt waarvoor een bloemetje, een kaartje of een bezoekje gewaardeerd zou worden. Maar die ook recepties bezoeken van jubilerende verenigingen of van de carnavalsprinsen. Zo
kom je nog eens ergens!  Ik probeer altijd wat mensen van het koor mee te krijgen. Dat geeft een wat betere presentatie en het  is  gezellig.
Ik heb zingen altijd heerlijk gevonden. Vroeger zong ik al veel met mijn zusje, eerste en tweede stem. Liefst zing ik een wat lichter genre, maar klassiek vind ik ook wel mooi. Con Brio heeft een leuk, afwisselend repertoire. Eigenlijk vind ik alles mooi aan Con Brio, niemand mag daar een verkeerd woord over zeggen!