De stem van een koorlid Riek Palmen

Leden van Con Brio laten hun stem eens op andere wijze horen.

Zij vertellen over hun verbondenheid met het koor en  het plezier van het  samen zingen.

 Deze keer:
DE STEM VAN….
Riek Palmen, alt
20 jaar lid van het koor 

Ik kom oorspronkelijk uit Velden en daar was ik al lid van een koor. Toen ik met Ben Palmen trouwde verhuisde ik naar Broekhuizen en zolang ik nog kleine kinderen had kwam het er niet van weer te gaan zingen. Mijn, inmiddels overleden man kwam uit een heel muzikaal gezin, iedereen was daar wel op een of andere manier met muziek bezig. We zijn op een gegeven moment dan ook samen lid geworden. Ben moest later afhaken, hij kreeg het te druk met andere activiteiten, maar ik ben altijd bij het koor gebleven. Niet alleen voor het zingen, ook voor de contacten. Want de stemming binnen het koor is erg fijn, iedereen  gaat leuk met elkaar om, er zijn eigenlijk nooit wanklanken.
Repeteren doe ik graag maar een uitvoering vind ik toch wel het mooiste. Daar doe je het toch voor, daar werk je naar toe. Ik heb natuurlijk al veel  mooie uitvoeringen meegemaakt maar het zouden er van mij nog wel meer mogen zijn!

Een van de leukste gebeurtenissen met Con Brio vond ik onze allereerste concertreis naar (toen nog) Tsjecho-Slowakije. We waren daar te gast bij een Slowaaks koor en werden ondergebracht bij de mensen thuis. De reis op zich was al erg gezellig er heerste een geweldige stemming, Maar ook de gastgezinnen waren allerliefst. Met het gezin waar Ben en ik waren ondergebracht hebben wij altijd contact gehouden. We gingen er elk jaar minstens éen keer naar toe, soms ook vaker. Toen mijn man overleed is de hele Slowaakse familie overgekomen voor de begrafenis; dat was heel bijzonder. Het zijn echt vrienden voor het leven geworden. 

Voor mij geldt al 20 jaar: donderdagavond is Con Brio-avond. Het is een stukje houvast, zeker nu ik alleen ben, en ik zing nu eenmaal graag!.

Ook zin in “samen zingen”?
Con Brio repeteert op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Koepelzaal van het Brouwershuis in Broekhuizen.