De stem van een koorlid Mimi Clabbers

Leden van gemengde zangvereniging Con Brio laten hun stem eens op andere wijze horen. Zij vertellen over hun verbondenheid met het koor en het plezier van het samen zingen.

Deze keer:
DE STEM VAN 
Mimi Clabbers, alt
Terug van weggeweest

Ik ben jarenlang lid geweest van Con Brio, daarna ben ik jarenlang weggeweest en  twee jaar geleden ben ik opnieuw lid geworden.. Dat voelde meteen heel vertrouwd aan. Ik kon zo de draad weer oppakken en was weer helemaal thuis.
Con Brio is een bijzonder  gezellige vereniging, ik ben dan ook alleen maar weggegaan omdat ik de repetities niet meer kon combineren met mijn andere activiteiten. Ik ben wel altijd blijven zingen en heb onder andere meegedaan aan zangprojecten. Dan ben je een aantal weken bezig een groot klassiek stuk in te studeren en na de uitvoering is het over.
Op de donderdagavond, als Con Brio repeteert moest ik altijd naar een vergadering van de commissie Ruimte. Toen die werd verzet naar de dinsdag ben ik onmiddellijk teruggegaan naar het koor en dat bevalt me erg goed. Ik laat het me ook niet meer afpakken. De commissie vergadert inmiddels toch vaak weer op donderdag, maar zonder mij. Ik blijf nu trouw aan het koor. Onze huidige dirigent, Marcel Kuepers is een man naar mijn hart,  hij heeft discipline en bereid zich goed voor. Hij repeteert op een fijne, gezellige manier en zorgt voor afwisseling.
Ik hou erg van klassieke muziek, maar  aan het zeer gevarieerde programma van Con Brio  beleef ik minstens net zo veel plezier!
Het meest aantrekkelijk van de repetities vind ik dat de leden van Con Brio echt goed samen werken aan de stukken. Ze doen geweldig hun best en als Marcel met éen bepaalde stempartij bezig is gaan de anderen niet zitten kletsen. Dat is uitzonderlijk, dat maak je bij andere koren zelden mee. Daar heerst nog wel eens onrust of zelfs ruzie. Bij ons komt dat niet voor, de sfeer is altijd goed.
Ik vind onze mensen wel eens te bescheiden. Bij uitvoeringen samen met andere koren komen we altijd goed uit de verf. Het verbaast me dan, dat ze vaak twijfelen of ze wel goed genoeg gezongen hebben.  Nergens voor nodig, Con Brio presteert uitstekend. Het is gewoon een uniek koor!.