De stem van een koorlid Mien Colbers

Leden van gemengde zangvereniging Con Brio laten hun stem eens op andere wijze horen. Zij vertellen over hun verbondenheid met het koor en het plezier van het samen zingen.

De stem van
Mien Colbers, sopraan
21 jaar lid van Con Brio

Zingen heb ik altijd graag gedaan en ik was ook al eerder lid van een koor, toen ik nog op de kweekschool zat. Daarom wilde ik graag lid worden van  Con Brio en dat heb ook gedaan, zodra de kinderen wat groter waren.
Omdat ik al voor veel verenigingen actief was, heb ik de eerste jaren alleen maar passief  gezongen. Pas later ben ik me ook gaan inzetten voor het koor. Dat doe ik met plezier, ik ben van nature nu eenmaal een regelaar. Ik heb mooie herinneringen aan ons 25-jarig jubileum, dat werd geopend met een mis, waarna een  lunch en  receptie.
Het jubileumjaar werd afgesloten met workshops voor kinderen uit de beide dorpen en een schitterend eindconcert. Ik was actief  betrokken bij de voorbereidingen en toen merkte ik weer wat een voldoening dat geeft. Daarom heb ik me meteen gemeld toen er een plek openviel in de commissie die “Horst aan de Maas zingt” organiseert.
Zo’n evenement brengt veel werk met zich mee, dat begint al in februari tot en met de dag van de uitvoering eind oktober/begin november. De commissie komt regelmatig bij elkaar. Er moeten koren worden benaderd om te zingen in het voorprogramma  en om inschrijfformulieren te distribueren onder hun leden. Alle deelnemers van vorige jaren worden weer aangeschreven. Er is overleg met de dirigent welke stukken geschikt zijn voor een groot gelegenheidskoor.
Alle informatie wordt ook op de site geplaatst, deelnemers kunnen zich tegenwoordig via e-mail aanmelden. Ik reageer altijd even op zo’n aanmelding, dat geeft een binding Er komen ook leuke reacties van mensen die tot de “vaste klanten” behoren en dat zijn er steeds meer.
Als de oefen cd’s en de boekjes met tekst en muziek klaar zijn, moeten die natuurlijk worden verzonden. Dat gebeurt vanuit huize Colbers. Ergens in september heb ik altijd de tafel vol met pakketjes liggen. Een beetje rommelig, maar wel een gezellige boel.. We proberen elk jaar weer “Horst aan de Maas” strak te organiseren zodat die dag een feest wordt voor alle zangers en zangeressen die er aan mee doen. Dat is nog altijd gelukt en dat gaat dit jaar ook zeker weer lukken. Ik verheug me nu al op 7 november!