De stem van een koorlid Koos en Ger Hermans

De stemmen van

KOOS HERMANS  en GER HERMANS
Sopraan                          tenor

Elke donderdagavond gaan ze samen naar de repetitie. Na afloop samen nog even met een groepje napraten in het café. Een echtpaar dat zichtbaar geniet van hun wekelijkse kooravond. Toch zijn ze niet tegelijkertijd lid geworden van Con Brio. Ger werd  al 30 jaar geleden  min of meer ontvoerd! 

GER: ’Con Brio kwam een serenade brengen aan de fanfare in Broekhuizenvorst die 100 jaar bestond en waar ik lid van was. Ik werd helemaal meegesleept en stond gewoon mee te zingen. Dan moest ik ook maar lid worden, vonden een paar dames van het koor. Maar ik had drempelvrees. Hadden ze niets mee te maken, ze kwamen me wel ophalen. Dus stopte er op donderdagavond  een VW kever voor de deur met drie dames erin die me regelrecht naar de repetitie brachten.
Ik voelde me meteen in mijn element, want ik ben zingend grootgebracht.
Koos ook trouwens, in beide families werd veel samen gezongen. Bij de afwas, op winteravonden, met kerstmis. In het koor ben ik dus uitstekend op mijn plaats.

’KOOS: ‘Ik had ook wel zin om mee te zingen maar ik had destijds nog veel functies binnen de gemeenschap. Pas toen ik die een jaar of tien geleden ging afbouwen kreeg ik tijd om lid te worden en dat heb ik ook meteen gedaan. Sindsdien is de donderdagavond voor ons een avondje samen uit. We slaan bijna nooit een repetitie over. Want afgezien van het plezier van het zingen is het bij Con Brio ook heel gezellig, de sfeer is goed. Na de repetitie gaan er altijd   wel wat leden nog iets drinken in het café aan de overkant en daar sluiten wij ons dan graag bij aan! Het koor is de laatste jaren wel wat kleiner geworden, alle partijen kunnen wel wat versterking gebruiken.  Het zou mooi zijn als er weer wat nieuwe mensen bijkwamen. Ik weet zeker dat het ze goed zal bevallen…’