De stem van een koorlid Gon Gielen

Leden van gemengde zangvereniging Con Brio laten hun stem eens op andere wijze horen. Zij vertellen over hun verbondenheid met het koor en het plezier van het samen zingen.

De stem van
Gon Gielen, sopraan
31 jaar bij het koor

Ik hou van muziek en van zingen. Daarom ben ik vanaf het begin al lid van Con Brio
Onze allereerste dirigent, Piet Alsters, heeft ons de eerste beginselen van het koorzingen bijgebracht. Dat ging echt met simpele liedjes als “boven op dat bergske”. Verder was het altijd feest met Piet. Vanaf het begin was er een gezellige sfeer bij Con Brio.
Ook van latere dirigenten hebben we veel geleerd. Zoals durven zingen en vooral je mond goed open doen. Er zijn maar weinig stukken die ik minder graag zing. Over het algemeen ligt het repertoire mij wel. Wat ik geweldig mooi heb gevonden was het passieconcert dat we twee jaar geleden in Broekhuizenvorst hebben gegeven. De Via Crucis van Franz Liszt zou ik zó wel eens opnieuw willen zingen ik vond het heel indrukwekkend. Niet alleen om te luisteren maar ook om samen in te studeren. Zo heb ik ook nog mooie herinneringen aan een jubileumstuk dat we met het 10jarig  bestaan hebben uitgevoerd, Die ländliche Concertprobe van Franz von Suppe. Iets totaal anders dan de Via Crucis, dit was meer een muzikale, komische schets over een band die plotseling geen instrumenten meer heeft. Het koor moet die dan nabootsen.  We waren ook allemaal verkleed als boeren, op klompen en met rieken en hooivorken en wat er zoal op het platteland voorkomt. 
Kun je nagaan hoe verrast ik was dat Die ländlicht Concertprobe dit jaar op het programma staat van het gelegenheidskoor van “Horst aan de Maas zingt”!  Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat klinken met zo’n groot koor van minstens 100 man sterk. Het wordt vast een spektakel.
Ik ben best actief geweest voor Con Brio. Tien jaar voorzitter geweest en altijd aan alle acties meegedaan. Nog wel trouwens, maar vroeger kregen we vaak werk aangeboden om geld te verdienen voor de vereniging. Stonden we met z’n allen in een grote veilinghal aan de lopende band groente of bloemen te verwerken, de mannen hoog boven op de kisten. Zelfs de dirigent werkte mee. Als je zoiets met z’n allen doet krijg je een goede de onderlinge band. En die is er zeker bij Con Brio.