De stem van een koorlid Frans v.d. Laar

Leden van Gemengde zangvereniging Con Brio laten hun stem eens op andere wijze horen.

Zij vertellen over hun verbondenheid met het koor en het plezier van het samen zingen. 

Deze keer:
DE STEM VAN:
Frans van de Laar, tenor
31 jaar lid van Con Brio.

Ik kom uit een groot gezin, waar zingen heel gewoon was. Met 5 zusters en 3 broers zong ik al bij de gemengde zangvereniging in Grubbenvorst en thuis werd er met z’n allen, pap, mam en 9 kinderen oude liedjes of smartlappen gezongen. Zingen is echt mijn grootste hobby en zodra  ik hoorde dat Con Brio  werd opgericht heb ik mij aangemeld als lid. Daar kan ik mij echt uitleven en ik beleef heel veel plezier aan de repetities en uitvoeringen. We hebben heel wat mooie stukken gezongen en het repertoire dat onze huidige dirigent Marcel Kuepers uitzoekt vind ik prima.
Con Brio heeft als vereniging een waardevolle plek in onze gemeenschap en ook in mijn leven. Het koor zorgt voor veel gezelligheid. Napraten of zingen na de repetitie, er zijn concertreizen geweest en dagtripjes die geweldig waren.  Wat hebben we dan plezier!  Moppen tappen en sterke verhalen vertellen… Ik heb heel leuke herinneringen aan de Cecilia feesten, die het koor een tijd lang onderling organiseerde. Elk jaar met St. Cecilia zorgde één van de vier stempartijen voor een gezellige avond met voordrachten en zo. Ik zelf ben al eens in de huid van een bisschop gekropen, wat ontzettend hilarisch was. Wij  hadden een niet te evenaren notenbar en  we vroegen vrijwilligsters van het koor vlaai of taart te bakken want veel geld hadden we niet.

Ik hou ervan  actief te zijn binnen de vereniging. Zo was ik 12 jaar bestuurslid, hielp ik mee de kas te spekken met storten op de veiling, werkzaamheden bij Oerlemans, bloemen inkopen  voor de bloemenactie. Voor de bloemenactie werden  zelfs vakanties met een dag onderbroken. Je moet zo gek maar zijn!

Met een aantal koorleden van Con Brio zijn wij het Lottumse koor Le Rossignol gaan versterken bij hun 50 jarige  jubileumuitvoering van de operette Frau Rosa.

Maar tien jaar geleden deed ik dat ook al toen zij hun 40-jarig jubileum vierden in Wenen. Toen moesten 8 mannen van hun koor afhaken om rozen te oculeren en sprongen wij in de bres.
Ik heb nog veel meer verhalen, maar ik zou tegen iedereen willen zeggen: kom donderdagavond meezingen en genieten van ons mooie koor!

Ook zin in “samen zingen”? Con Brio repeteert elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Koepelzaal van Het Brouwershuis te Broekhuizen.