De stem van een koorlid Frans v. Horck

Leden van gemengde zangvereniging Con Brio laten hun stem eens op andere wijze horen.
Zij vertellen over hun verbondenheid met het koor en het plezier van het samen zingen.

Deze keer:
DE STEM VAN 
Frans van Horck, tenor


Toen er destijds sprake was van de oprichting van een gemengd koor was ik meteen geïnteresseerd. Mijn vrouw vond het best dat ik me daarvoor zou opgeven, “het zal toch wel niet lang duren”, dacht ze. Maar op de eerste bijeenkomst waren er al 25 belangstellenden en kon de zangvereniging van start. De naam CON BRIO, “vol vuur”is bedacht door een van de leden van het eerste uur, Rina van Huet. Het koor groeide uit tot wel 50 leden.
Een vereniging kost geld en dat moest bij elkaar gesprokkeld worden. Daarom zijn we onder andere met een  bloemenactie begonnen. Dat is nu uitgegroeid tot een jaarlijkse huis aan huis actie, maar in die beginjaren  maakten we er echt een markt van, met zelfgebouwde kraampjes die in Broekhuizen en Broekhuizenvorst werden neergezet. We waren er dagen mee bezig. De dag tevoren werden met een aanhanger planten en bloemen gehaald bij de kweker en die verkochten we dan met moederdag. We hadden een ruime sortering: boeketten, perkplantjes planten op stam. Zelf stond ik aan een twaalf meter kraam met Frans van de Laar samen. Daarop een spandoek met:  “De twee Fransjes heten u namens Con Brio welkom.” We verkochten niet alleen bloemen maar ook grappen. Als iemand om hangers vroeg draaiden we de planten gewoon op de kop, dan hingen ze.  We hebben ook al eens een autoband verwisseld voor een pechvogel onder het motto “wij doen alles!” Het was altijd een gezellige dag.
 Con Brio staat bij mij hoog in het vaandel. Ik ben 10 jaar bestuurslid geweest en nu ben ik manusje van alles. Elke donderdag open ik het repetitielokaal, zorg ik dat de piano en de stoelen klaar staan, in de pauze zorg ik voor het “natje”zodat de kelen gesmeerd blijven en zo zijn er nog veel meer klusjes. Mij moeten ze overal voor hebben en ik help graag. Dat gaat over en weer, iedereen in het koor is behulpzaam. Je hoeft maar te vragen.
Nee, de donderdagse repetitie avond neemt niemand mij af. Iemand jarig op donderdag? Ik kom wel later op de avond!