De stem van een koorlid Chris Tijssen

Leden van gemengde zangvereniging Con Brio laten hun stem eens op andere wijze horen. Zij vertellen over hun verbondenheid met het koor en het plezier van het samen zingen.

Deze keer
DE STEM VAN
Chris Tijssen, alt

Ik woonde  nog niet zo lang in Broekhuizenvorst toen mijn overbuurvrouw kwam vragen of ik mee ging naar een nieuw opgericht koor. Daar had ik meteen wel oren naar. Mijn eerste zoon was net geboren, ik was opgehouden met werken en dus veel thuis. Een avondje weg leek me wel wat. Bovendien heb ik altijd graag gezongen. Mijn moeder kwam uit een heel muzikale familie en thuis zongen wij veel. Het ging me ook wel goed af geloof ik, want op school had ik altijd een hoog cijfer voor zingen. Noten lezen heb ik bij de fanfare geleerd, daar was ik bij het tamboercorps. Dat komt me nog altijd goed van pas bij Con Brio.
Het is me vanaf het begin goed bevallen bij het koor en ik ben altijd lid gebleven. De wekelijkse repetitieavond was voor mij een uitje en dat is het nog. Ik vind dat ook gewoon het leukst van in het koor zingen, samen repeteren en dan af en toe een uitvoering. Dat repeteren neem ik heel serieus, want het moet goed zijn wat we op de planken brengen. Gelukkig is het hele koor er op gespitst kwaliteit te brengen.
Het is fijn dat Con Brio een gevarieerd repertoire heeft. Ik heb geen speciale voorkeur in muziek, ik vind veel dingen mooi, maar er moet wel afwisseling zijn.
Als ik zo eens terug kijk heb ik eigenlijk louter goede herinneringen aan de jaren met Con Brio. Het is echt een koor om trots op te zijn, waar gezelligheid heerst maar waar ook hard wordt gewerkt om goede prestaties te leveren. Er moet heel wat aan de hand zijn wil ik een repetitie overslaan.
Ik heb naast Con Brio eigenlijk geen hobby die zo verslavend is, of het moet computeren zijn! Daar ben ik een aantal jaren geleden mee begonnen, de kinderen waren het huis uit en dan is de computer een prachtig middel om het contact levendig te houden. En sinds Con Brio een eigen site heeft, zoek ik die regelmatig op. Want alles wat het koor betreft interesseert mij!