De stem van Rene en Margriet Lammers

Leden van Gemengde zangvereniging Con Brio laten hun stem eens op andere wijze horen.

Zij vertellen over hun verbondenheid met het koor en het plezier van het samen zingen. 

Deze keer:
DE STEM VAN:
Rene en Margriet Lammers
 

Margriet : Mijn eerste koor was in Eindhoven, op de6de klas van de lagere school, waar ik al als alt zong .
De daarop volgende 6 jaar bracht ik door in Maastricht  in het internaat van de ursulinen, waar we de gregoriaanse missen, de kerkelijke gezangen en de completen  met grote regelmaat  repeteerden en uitvoerden ( iedere week).  Dan  was er nóg  een koor waar je de keuze had om bij te gaan. Daar zong ik ook in mee.

Na ons trouwen woonden we achtereenvolgens in Eindhoven ,Heeze ,Teteringen ,Bilthoven ,Eijsden  en Vaassen en na 11 jaar kwamen we in 1979 terecht in Arcen.

Ondertussen hadden we 3 kinderen  en vonden het verhuizen wel  welletjes.  Tijd om te settelen en weer bij een koor te gaan, de “Gemengde  Zangvereniging  Arcen”.  Onze oudste dochter Marloes  werd  jeugdlid .

Rene : Zoals Margriet al schreef,  hebben wij  door verandering van baan op veel plaatsen in Nederland gewoond. Telkens  weer leerden we nieuwe  mensen leren kennen en ook moesten we weer iedere keer afscheid  nemen .

Ons verblijf in Arcen heeft 22 jaar geduurd , nu wonen we  al bijna 20 jaar in Broekhuizen . Omdat ik bij verschillende verenigingen  lid was  en me graag inzette voor  de gemeenschap,  hebben we ervoor gekozen om  ons sociale leven  in Arcen  voort te zetten . Carnavalsvereniging ,kerkbestuur, veteranen voetbal, Ruitentroef en Klokkedrie.   Een maandkaart voor het veer  en daar gingen we weer.

Margriet : Tot mijn spijt repeteerde Con Brio op dezelfde avond als de GZA ,  anders  was ik lid geworden van 2 koren . Maar ik wilde mijn koor niet verlaten ,al moest ik ’s avonds terug naar huis over Wanssum. Er waren  meer leden die van ver kwamen om in Arcen te zingen, het gevolg van dirigenten die zangers meebrachten om het koor te versterken bij concertreizen en uitvoeringen.  Inmiddels was Rene  voorzitter van het koor geworden en werd ook zingend lid. Onze Marloes  is jaren lang vanuit Kevelaer gekomen , bracht  haar zoon mee en maakte ook  andere bekenden en vrienden  enthousiast. Vooral gedurende het dirigentschap van Roel Verheggen  die interessante projecten  op touw zette,,hadden we veel aanwas.  Marloes  heeft enkele jaren geleden met een vriendin ,ook oudkoorlid, het Theaterkoor  Niederrhein in Kevelaer opgericht.

Rene:Nu de GZA is opgeheven ,wilden wij toch graag blijven zingen  en de voordehand liggende  keuze  was Con Brio.  Een kadootje,dat er al 3 GZA-leden ons waren voorgegaan !

Het hartelijke welkom op de eerste repetitie heeft ons aangenaam verrast ,de vriendelijkheid en openheid van de leden  maken het gemakkelijk  contact te maken .

We hopen dat  we weer samen kunnen gaan zingen ,we zien wel wat de toekomst brengt .