De stem van Marian Keltjens

Leden van Gemengde zangvereniging Con Brio laten hun stem eens op andere wijze horen.

Zij vertellen over hun verbondenheid met het koor en het plezier van het samen zingen. 

Deze keer:
DE STEM VAN:
Marian Keltjens
21  jaar lid van Con Brio.


Muziek loopt als een rode draad door mijn leven. Heel lang lid geweest van de fanfare in Broekhuizen. Ik speelde daar bugel. Trouwens bijna mijn hele familie speelt wel een blaasinstrument en is lid van de fanfare. Ik vind het nog altijd jammer dat ik het heb moeten opgeven vanwege nekklachten. Zo'n bugel werd voor mij te zwaar, wegens nekklachten.
Wij runden toen ook nog de winkel, maakten lange dagen en dat werd uiteindelijk toch te veel.
Met Tinus Hermans en samen  met joekskapel Duk d,r Neave heb ik een cd gemaakt: "Olé fiësta!". Ik weet nog dat we op kerstavond naar Nard Reinders gingen om dat nummer op te nemen. Daarna moesten we de nachtmis zingen. Dat was echt een beetje teveel van het goede...
Bij Con Brio zing ik sinds 1999 en in 2000 waren Paul en ik 25 jaar getrouwd. Kregen we meteen een serenade van Con Brio!
Ik ben ook al 40 jaar lid van het kerkkoor. Dat kerkkoor heeft eigenlijk de doorslag gegeven om me ook aan te sluiten bij Con Brio. We hadden gezamenlijk een adventsconcert verzorgd en dat vond ik erg mooi. Ik hou ook veel van Gregoriaanse muziek. Enige tijd  geleden heeft een Gregoriaans koor de mis gezongen in Broekhuizen. Dat vond ik geweldig.
Ik zing bij de bassen! Dat lijkt misschien vreemd maar het was op verzoek van onze toenmalige dirigent Tim Schulteis. Het koor kwam mannenstemmen tekort en Tim vond dat ik dat uitstekend zou kunnen opvullen.
Zo is het gekomen en zo is het ook gebleven.
Ik heb me altijd wel betrokken gevoeld bij het koor. Deel uitgemaakt van de feestcommissie voor het 40-jarig bestaan. En omdat er te weinig bestuursleden waren heb ik me voor het bestuur opgegeven. Dat was mij al eerder gevraagd en ik had al twee keer "nee" gezegd. Uiteindelijk heb ik dus "ja" gezegd
Zo is het koor ook betrokken bij het dorpsgebeuren. We zingen missen als leden een gouden of zilveren bruiloft vieren en nog niet zo lang geleden hebben we een muzikaal steentje bijgedragen aan het 800 jaar Horst feest. We hebben een speciale werkgroep "lief en leed" die de sociale  contacten onderhoudt, felicitatiekaarten verstuurt en waar nodig voor een bloemetje zorgt.
Bij het verdelen van de bestuurstaken bleef de post van penningmeester over. Die was dan voor mij ( samen met Hans Verheijen die de eindcontrole heeft).
Jammer dat we momenteel niets kunnen. Onze kosten lopen gewoon door.

We mogen wel weer, in september, maar dan moeten we anderhalve meter uit elkaar gaan staan.
Maar we kunnen weer beginnen ( al is 1,5 meter uit elkaar voor een zangkoor zeer ruim ).
Onze dirigent Marcel wil natuurlijk wel.

Binnenkort houden we weer een bestuursvergadering  en daar zal hij waarschijnlijk bij zijn .In september gaan we in ieder geval weer van start.

Samen staan we sterk
Marian Keltjens