Con Brio op reis

CON BRIO GAAT OP REIS!

Het is alweer zeven jaar geleden dat ons koor op uitnodiging van het gemengd koor in Wanssum meewerkte aan een bijzonder concert. Bijzonder, omdat het concert speciaal was georganiseerd om de Stuart Singers uit Engeland een podium te geven.

De Stuart Singers, eveneens een gemengd koor, waren op concertreis. En daar kwamen ze rond een uur of 8 ’s avonds uit de bus rollen. Heren in hemdsmouwen, dames in zomerblouses, hup het podium op en zingen maar. Mooi zingen ook nog. Big smiles en enthousiaste gesprekken achteraf, nee die Stuart Singers zouden wij niet licht vergeten.

Toen het bestuur van Con Brio vorig jaar aarzelend voorstelde “eens een uitstapje” te maken met z’n allen bleek dat een schot in de roos. Een concertreis moest het worden. Binnen de kortste keren had zich een 5-hoofdige reiscommissie gevormd die met vaart aan de slag ging. Er werd een aantal bestemmingen voorgesteld en Engeland bleek de voorkeur te hebben.

Vervolgens diepte onze secretaris René Colbers uit zijn administratie het contactadres op van de Stuart Singers. Ze huizen in het graafschap Gloucester in het stadje Minchinhampton en zouden het geweldig vinden Con Brio te ontvangen. Gloucester blijkt ook nog eens een prachtig graafschap; de beide oudste kinderen van koningin Elisabeth,  prins Charles en prinses Anne wonen er. En die weten heus wel een mooi stekje uit te zoeken!   

En dus bereid Con Brio zich voor op een boeiende concertreis in oktober van dit jaar.

17 oktober vertrekt het koor voor vijf goed gevulde dagen. Er zal veel gezongen worden. Al tijdens de oversteek van Calais naar Dover zal het koor zich aan de andere reizigers kenbaar maken met een lichte potpourri van volksliedjes en canons. 

Na aankomst word een deel van de dag gerepeteerd voor het concert s’avonds met de Stuart Singers. Ons koor zal zich veelzijdig tonen met stukken uit Amerika, Afrika, Engeland en natuurlijk Nederland. En dat onze landen gescheiden zijn door water maakt niets uit: aan beide zijden wordt gerepeteerd aan enkele stukken die gezamenlijk gezongen zullen worden.

Er zal voordat de thuisreis weer in zich komt nóg een concert worden gegeven: in de kathedraal van Gloucester, uiteraard met een aangepast repertoire.

Tussendoor zal er uiteraard ruim gelegenheid zijn om de omgeving te verkennen, samen of individueel. Maar Con Brio kennende zal het toch voornamelijk samen zijn. Want wij hebben een uniek koor, waar een uitstekende stemming heerst. En waar met plezier gewerkt wordt aan een zo goed mogelijk zang-resultaat.