Con Brio in Amsterdam

 

DOOR DE AMSTERDAMSE GRACHTEN

In het kader van het 40-jarig jubileum van onze gemengde zangvereniging Con Brio had de jubileumcommissie, Loek, Petra en Marian, na het optreden in Wylre een geweldig programma samengesteld voor een dagje Amsterdam op zondag 24 juni.

We moesten al vroeg “aan de bak” zoals ze dat noemen.

Om kwart voor zeven was er al vertrek voor de Lottumse leden bij de kerk.

Een domper in de vroege morgen was de mededeling dat twee van onze zeer trouwe leden verstek moesten laten gaan, wegens ziekte. Henny als alt en René als bas.

Via Broekhuizen en Broekhuizenvorst gingen we met een volle bus van” Munckhof Reizen” richting Amsterdam.

We arriveerden er ruimschoots op tijd  waar geregeld was, dat we door de nauwste straatjes via het Spui aan de Nieuwezijds Voorburgwal aankwamen. Door straatjes waar een touringcar nooit in mag. Maar dit was prettig geregeld

We gingen de mis opluisteren in de Petrus en Paulus kerk , ook wel “De Papegaai” genoemd. Dit is één van de  Schuilkerken in Amsterdam. We gingen dan ook een groot huis binnen en enkele trappen op, waar een heerlijk kopje koffie met een stukje cake op ons stonden te wachten.

Petra vroeg even aandacht om stil te staan bij de beide leden die niet aanwezig konden zijn, Henny en René. Er werd voor beiden een kaarsje aangestoken, dat de hele dag mee ging. Dus toch een beetje erbij zijn. Dat is óók Con Brio.

Marcel Kuepers en Ria Janssen waren al aanwezig en hadden zich al achter het orgel en op het oksaal geïnstalleerd.

Het inzingen kon beginnen. Er moest nog wat met de leden geschoven worden, zodat de zang in de kerk beter tot zijn recht kwam. Van links naar rechts en van rechts naar links en tenslotte stonden Alten en Bassen tegenover  Sopranen en Tenoren. Een goede keuze.

Een prachtige kerk met heel mooi gebrandschilderde ramen.                             

We hebben hier een viering opgeluisterd met de mis van Piet Stalmeier en verschillende andere liederen. We kregen van veel kerkgangers alleen maar lofuitingen.

Na de mis kwamen we aan de Kalverstraat weer op straat. Achter elkaar liepen we in colonne richting “De Kroonprins”, Loek voorop  en Petra zorgde dat er geen achterblijvers waren. Dit riep de herinnering op aan een rij schoolkinderen die, onder leiding van meester en juf naar zwembad of sportzaal liepen. We gingen over de Dam en via het Rokin naar de Prins Hendrikkade. Omdat het toch wel een eindje lopen was, was voor degene die niet zo snel ter been zijn een taxi geregeld. Geweldige service. Dit is óók Con Brio.