Con Brio gaat op reis

CON BRIO GAAT OP REIS…

Nog maar een half jaar geleden werd tijdens de algemene ledenvergadering door het bestuur van Con Brio voorzichtig geopperd eens samen een tripje te maken. Dagje uit, werkweekend misschien? 

De koorleden sprongen er bovenop! Een concertreis moest het worden. Binnen de kortste keren was een vijf-koppige werkgroep geformeerd. En die ging voortvarend van start.

Die concertreis staat al grotendeels in de steigers. Er zijn contacten gelegd, offertes gevraagd en er is vooral zeer democratisch overleg gepleegd met het voltallige koor. Regelmatig kregen wij multiple-choice vragen voorgelegd; willen we met of zonder partner?  willen we dicht bij huis blijven of mag het iets verder zijn?,  willen we met de bus of met het vliegtuig?

Erg makkelijk hebben wij het de werkgroep niet gemaakt want we vonden eigenlijk alles wat zij voorstelden wel interessant. Uiteindelijk hebben zij zelf van de drie meest in aanmerking komende bestemmingen de voor en tegens op een rijtje gezet. Resultaat: in oktober 2014 gaat Con Brio naar Engeland!

De reis zal zich toespitsen op het graafschap Gloucester met als belangrijkste steden Ghloucester en Cheltenham. Er valt veel te zien, te genieten en… te zingen! Daar wordt voor gezorgd.

Onze secretaris en beheerder van deze website, René Colbers, is erg goed in het leggen en onderhouden van contacten. Ooit, in 2007 maakten wij kennis met de Stuart Singers uit Minchinhampton in Gloucester. Een gemengd koor dat tijdens een concertreis neerstreek in Wanssum om daar een concert te geven. Het koor in Wanssum nodigde ook Con Brio uit voor dat concert.

Goed koor, leuke mensen die zeer informeel gekleed (we zij op reis hoor!) en met veel plezier stonden te zingen. Wat een geluk dat René onmiddellijk het emailadres noteerde en ook opsloeg in het Con Brio programma op zijn computer. De Stuart Singers waren blij verrast te horen dat Con Brio hun kant op denkt te komen. En ze willen graag éen of meer concerten voor ons organiseren.   

De contouren voor onze concertreis tekenen zich dus al duidelijk af. Dank zij een actieve werkgroep die bestaat uit René Colbers, Marijke Lambriks, Jos Rutten,  Charles van Rijn en Lidy Smit.

Namens het bestuur en alle reislustige leden van Con Brio: hartelijk dank mensen voor jullie inspanningen!

ANS VERMEULEN
Voorzitter